Aforizmi

Slatko od ludila

slika

Industrija knjiga, 2016

[detaljnije]

Aforizmi

slika

Plato, 2013.
...

[detaljnije]

Uredno složeni jauci

slika

Alma, 2010.
Nagrada Radoje Domanović za najbolju knjigu satire 2011

[detaljnije]

Kornjače Galapagosa

slika

Ošišani jež, 2000.
...

[detaljnije]

U prilog  priči o  piscu “univezalisti”,  ide i podatak da je  Veselin Mišnć ugledni satiričar. Član je Beogradskog Aforističkog Kruga (BAK- a) dugi niz godina. Objavio je  do sada šest knjiga aforizama, sedma je kod izdavača i očekuje se njeno objavljivanje. Veselim Mišnić je dobitnik naše najpriznatije nagrade za satiru “Radoje Domanović”  i to za najbolju knjigu aforistike u 2011 god, naslovljenju ” Uredno Složeni Jauci”. Aforizmi su mu prevođeni na mnoge svetske jezike: engleski, španski, poljski, ruski, bugarski, rumunski, italijanski, nemački, francuski i mnogim  drugim. Uvršten je u sve poznatije antologije srpskog, crnogorskog, balkanskog i svetskog aforizma.    

Prvu knjigu aforizama, ”Trešnje Boje trule  Višnje” je objavio 1997 godine  u  Izdavačkoj kući Rad iz Beograda, biblioteka “Satirikon”, potom sledi knjiga aforizama u Ježu 2000 god, “Kornjače Galapagosa” pa onda  2008 dve knjige aforizama “Revijalni Genocid” i “Golgota sa srećnim krajem” Ridos, Beograd.

Izdavačka kuća “Alma” iz Beograda, koja jedina u  Srbiji a i šire specijalitzovana  isključivo za aforistiku i satiru, objavila  je 2010 Mišnićeve aforizme u džepnoj biblioteci  “Izabrani Aforizmi”, 2011 je  takođe Alma objavila  nagrađenu knjigu ”Uredno složeni jauci”.

“Maraton Slepih” je radni nasov poslednje Mišnićeve knjige aforizama koja je kod izdavača i biće uskoro objavljena.

Kritčki tekstovi o aforistici Veselina Mišnića nalaze se  uz  pojedinačne priloge o knjigama koje je ovaj  aforističar objavio.

Preporuka

Svetionik uma - Misli

Svetionik uma - Misli

2014.
Mnoga od mojih promišljanja su se našla u ovoj knjizi. Naravno, izdvojena iz konteksta nekih kompleksnijih i opširnijih priča... [detaljnije]

DNK Hana

DNK Hana

Plato, 2013.
Ova najnovija knjiga pripovedka Veselina Mišnića, za razliku od svih prethonih ima tri naslova: “DNK HANA”, “SUŠENJE VETRA” i “ ŠKOLA ZA VEZIVANJE PERTLI”, takođe sve priče i pripovetke u ovoj knjizi imaju tri naziva. [detaljnije]

vidi sve